HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Fusionsalade Met Vegetarische Runderstukjes
topBanner
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Lees meer

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:VeggieLekker snelExtra groenteLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaadGerstEierenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Gerst, Eieren)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)546 kcal
Energie (kJ)2284 kJ
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5.27 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, de tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de pinda's en vegetarische runderstukjes krijg je per portie bijna 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!

4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van? Voeg dan niet te veel in één keer toe.