Skip to main content
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met paprika en sojabonen als extra

4.4
(73)

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Ei
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Gluten, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)2648 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers25 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember en de knoflook. Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.Snijd de koriander fijn.Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Serveren
4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders