HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginerolletjes Met Halloumi En Basilicumcrème
topBanner
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

500 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

250 gram

Cherrytomaten in blik

60 gram

Babyspinazie en radicchio

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2-3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een met bakplaat met bakpapier en bak 12-14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats in voor de ovenschaal.

4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de salademix met de dressing.

6

Verdeel de aardappelen en de auberginerollen over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.