Aubergine met za'atar en tomatencouscous
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met tahinsaus en witte kaas

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumak en tijm.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Milk
Egg
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

¼

Tomato paste

125 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

40 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories815 kcal
Energy (kJ)3411 kJ
Fat43 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein24.3 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl za'atar, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte kwarten. Voeg de auberginestukken toe aan de kom en meng door de za'atar-olie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.

Couscous voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui. Bereid 175 ml bouillon per persoon (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten tot de tomatenpuree donker kleurt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.

Couscous wellen
3

Blus de tomatenpuree af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en meng goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot gebruik.

Tomaten roosteren
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laaste 12 - 15 minuten bij de aubergine in de oven.

Couscous afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine met za'atar erop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?