HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardpeer Spinaziestamppot
topBanner
Aardpeer-spinaziestamppot

Aardpeer-spinaziestamppot

Met Cypriotische halloumi en gedroogde tomaten

Lees meer

Aardpeer, topinamboer of knolzonnebloem. Allemaal namen voor dezelfde groente. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Aardpeer kun je ook roosteren, met bijvoorbeeld komijnekaas. Op onze Facebook-pagina kun je hier een lekker recept voor vinden.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Aardpeer

6 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Gedroogde tomaten

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

125 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

stuk(s)

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2727.9680000000003 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Grillpan
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in parten. Schil de aardpeer en snijd in even grote stukken als de aardappelen. Kook de aardappelen en aardpeer, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Halveer de halfgedroogde tomaten. Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie (houd 1 grote hand per persoon achter) 3 minuten op middelhoog vuur tot de spinazie is geslonken. Voeg de helft van de gedroogde tomaten toe (let op: doe dit zonder olie en houd de olie apart), breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut. Houd afgedekt warm.

3

Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Verhit de olie van de gedroogde tomaten in een grill- of koekenpan en gril of bak de halloumi 3 minuten per kant op middelhoog vuur.

4

Stamp ondertussen de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gebakken en rauwe spinazie toe aan de stamppot.

5

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige gedroogde tomaten en serveer met de halloumi.