Skip to main content
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes

4.3
(242)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
MET MAGNETRON
Allergenen:
Ei
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

20 gram

Kimchisaus

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Ei, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de krieltjes en leg ze in een hittebestendige kom (zie Tip). 
  • Voeg de Koreaanse kruiden en de helft van de roomboter toe, dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
  • Zet de krieltjes 5 - 6 minuten in de magnetron op hoge stand, of tot ze zacht zijn. Zet afgedekt opzij tot serveren.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk! Let je op je calorie-inname? serveer de burger dan zonder de aardappelen. Je kunt de aardappelen bewaren om ze een andere keer te gebruiken.

Burger bakken
2
  • Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 3 - 4 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus toe en bak nog 1 minuut (zie Tip).

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bulgogisaus en voeg later eventueel naar smaak meer toe bij serveren.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de suiker, de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de wittewijnazijn.
  • Voeg de slamix, de komkommer en het sesamzaad toe.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer met de helft van de sriracha-mayo.
  • Beleg met de burger en wat van de sla.
  • Schep de aardappelen om en serveer naast de burger. Serveer met de overige sriracha-mayo.
  • Serveer de overige sla ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders