Skip to main content
Zwarteknoflookchampignons met witte kaas en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met witte kaas en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie

De zwarteknoflookmarinade in dit recept is gemaakt met echte zwarte knoflook. Het voegt daarmee een heerlijk gekaramelliseerde umami-smaak toe aan dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Noten
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

25 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Bruine basterdsuiker

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

[Plantaardige] melk

Energie (kJ)2641 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten63.3 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels17 g
Eiwitten18.5 g
Zout3 g
Potassium996.3 mg
Calcium28.5 mg
Iron1.3 mg
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan, voeg een snuf zout toe en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en houd apart.
Knolselderij bereiden
2
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes van maximaal 1 cm dik.
  • Zet de knolselderij onder water in een pan, voeg een snuf zout toe en kook 6 - 8 minuten.
  • Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knolselderij 5 - 7 minuten.
Groenten bakken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een wok of hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en de champignons 4 - 6 minuten.
  • Roer de suiker, bouillon en sojasaus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 minuten zachtjes inkoken.
Saus maken
4
  • Snijd de peterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de zwarteknoflookmarinade met de Italiaanse kruiden, de rodewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water voor saus.
Afmaken
5
  • Schenk de saus bij de knolselderij en laat 1 minuut pruttelen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree, samen met een klontje roomboter, een scheutje melk en kookvocht naar smaak.
  • Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de aardappelpuree over de borden. Verdeel de champignonsaus en de knolselderij eroverheen.
  • Verkruimel de witte kaas erover.
  • Garneer met de walnoten en de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders