
Zwarte tagliatelle met grote garnalen
met Brandt & Levie varkensworst in pittige tomatensaus
Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Varkensworst met citroen en tijm
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Citroen
125 gram
Zwarte tagliatelle
(Bevat Tarwe, Weekdieren, Eieren)
65 gram
Grote garnalen
(Bevat Schaaldieren)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
Zelf toevoegen
¼ tl
Suiker
25 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden paprika, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af.
Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de panko 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren. Voeg de gebakken panko toe aan een kom, samen met de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon. Meng goed. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan en breng verder op smaak met peper en zout.

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de overige krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Garneer met de panko.