Skip to main content
Zuurkoolstamppot met Brandt&Levie dragon-varkensworst
Zuurkoolstamppot met Brandt&Levie dragon-varkensworst

Zuurkoolstamppot met Brandt&Levie dragon-varkensworst

met pastinaak, appel en zelfgemaakte uienjus

4.1
(717)

Stampen maar! In dit typische wintergerecht stamp je zoete vergeten groente, zuurkool, krieltjes en een frisse appel tot een perfecte stamppot. Zorg ervoor dat je bij het serveren een kuiltje maakt in de stamppot op je bord: die vul je met de smaakvolle zelfgemaakte uienjus.

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

75 gram

Pastinaak

100 gram

Zuurkool

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Varkensworst met dragon-mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

25 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en pastinaak. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de pastinaak in blokjes van 1 cm. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.

Koken
2

Kook de pastinaak 15 minuten mee met de krieltjes. Voeg de laatste 3 minuten ook de zuurkool toe aan de pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht.

Worst bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de ui en varkensworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak nog 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om en schep de ui om.

Snijden en jus maken
4

Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Haal de worst uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg per persoon 1 el witte balsamicoazijn en een scheut kookvocht (ongeveer 25 ml per persoon) toe aan de ui in de koekenpan en kook 2 - 4 minuten in, tot er een jus ontstaat.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de krieltjes, pastinaak en zuurkool grof met een aardappelstamper en roer er 1 el roomboter per persoon door. Voeg de helft van de bladpeterselie en alle appelstukjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de worst en verdeel de uienjus over het gerecht. Garneer met de rest van de bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders