Skip to main content
Zoete pasta pesto

Zoete pasta pesto

Met mediterrane smaakmakers

4.3
(156)

Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De rucola en verse basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Bord

Instructies

Groenten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchigli. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten roerbakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders