HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZilvervliesrijst Met Groenten En Omelet
topBanner
Zilvervliesrijst met groenten en omelet

Zilvervliesrijst met groenten en omelet

Lees meer

Een gerecht van zilvervliesrijst met een bite, zachtgebakken groenten met sojasaus en pikante rode peper. Dit serveer je met een omelet. Je garneert de maaltijd met een knapperige Oosterse notenmix van cashewnoten en pinda’s.

Labels:Veggie
Allergenen :SesamzaadEiPinda'sNotenSelderijMosterdSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

Paksoi

200 gram

Snijbonen, gesneden

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Oosterse pinda-cashewmix

(BevatPinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout0.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de snijbonen, sesamolie, honing en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt,10 - 11 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paksoi toe.

4

Kluts de eieren met een vork in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, giet het eimengsel erin. Bak per 2 personen 1 omelet op middelhoog vuur, bak 3 - 4 minuten en keer halverwege om. Snijd daarna in punten.

5

Hak ondertussen de notenmix grof.

6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en omeletpunten. Garneer met de notenmix.