topBanner
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

Geserveerd met regenboogaardappelen en salade met honing-mosterdmayonaise

Premium
Lees meer

Vandaag ga je een kip cordon bleu maken. Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk – er zijn verschillende verhalen. Letterlijk vertaald betekent het 'blauw lintje'. Een van de verhalen vertelt dan ook dat de naam is bedacht door een Zwitserse kok, die op een schip voer met een blauwe wimpel. Waar het dan ook vandaan komt, één ding is zeker: met deze zelfgemaakte kip cordon bleu zet jij vanavond een smaakvol gerecht op tafel.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterdNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Regenboogkrieltjes

20 gram

Pijnboompitten

2 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Coburgerham

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

75 gram

Peultjes

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Bloem

4 tl

Honing

4 tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5230 kJ
Energie (kcal)1250 kcal
Vetten78.0 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten56 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de regenboogaardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal de laatste 20 – 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de corburgerham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kipfilet door de bloem en bak 2 – 3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kipfilet daarna in een ovenschaal en bak nog 15 – 20 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de mayonaise met de honing en de mosterd.

5

Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, portobello-repen en peultjes 5 – 6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed.

6

Verdeel de aardappelparten en salade over de borden en leg de cordon bleu erbij. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de pijnboompitten.