Vandaag ga je een kip cordon bleu maken. Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk – er zijn verschillende verhalen. Letterlijk vertaald betekent het 'blauw lintje'. Een van de verhalen vertelt dan ook dat de naam is bedacht door een Zwitserse kok, die op een schip voer met een blauwe wimpel. Waar het dan ook vandaan komt, één ding is zeker: met deze zelfgemaakte kip cordon bleu zet jij vanavond een smaakvol gerecht op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Regenboogkrieltjes
20 gram
Pijnboompitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)2 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Coburgerham
50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Portobello
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)75 gram
Peultjes
50 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)2 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Bloem
4 tl
Honing
4 tl
Mosterd
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de regenboogaardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal de laatste 20 – 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de corburgerham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kipfilet door de bloem en bak 2 – 3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kipfilet daarna in een ovenschaal en bak nog 15 – 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de mayonaise met de honing en de mosterd.
Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, portobello-repen en peultjes 5 – 6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed.
Verdeel de aardappelparten en salade over de borden en leg de cordon bleu erbij. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de pijnboompitten.