Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak "cool as a cucumber" vandaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode ui
30 gram
Mesclun
100 gram
Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Het gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je de burger anders aan de pan dreigt te plakken. Bak de hamburger en de ui 7 minuten. Keer de hamburger om en bak 4 minuten verder. Dek de koekenpan af en bak nog 3 minuten.
Snijd het briochebroodje open en serveer alle toppings apart op tafel: de appelplakjes, de mesclunsalade, de komkommer, de mayonaise en de gebakken ui. Laat iedereen zelf de burger naar smaak beleggen. Serveer de frieten ernaast.