Skip to main content
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

4.5
(80)

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergenen:
Schaaldieren
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Dikke friet met schil

½ stuk(s)

Ui

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Soja)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Avocado

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

3 el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Suiker

1.5 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

45 ml

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5376 kJ
Energie (kcal)1285 kcal
Vetten64.8 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten130 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten39.9 g
Zout2.3 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker met een snuf zout. Voeg de ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Voeg de andere helft van de garnalen toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree (zie Tip). Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.

Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.

Paneren
3

Voeg de overige bloem toe aan een diep bord. Klop in een tweede diep bord het ei los. Verdeel over een derde diep bord de panko en breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel (zie Tip). Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.

Burger bakken
4

Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in plakken en de andere helft in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure ui en de de avocadoblokjes.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de avocadoplakjes. Serveer de burger met de overige salade en de frieten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders