Zeebaars met kappertjes en zeekraal
Zeebaars met kappertjes en zeekraal

Zeebaars met kappertjes en zeekraal

met knolselderijpuree en tomatensaus met olijven

Zeekraal is een bijzondere groente. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Celery
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Celeriac

(Contains Celery)

200 g

Potatoes

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

15 g

Olives & capers

¼ piece

Lemon

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

1 piece

Sea bass fillet

25 g

Samphire

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Calories826 kcal
Energy (kJ)3454 kJ
Fat48 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate57 g
Sugar9 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Grater
•Fryingpan with lid
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Weeg 150 g knolselderij per persoon af en voeg samen met de kookroom toe aan de pan. Kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat afgedekt uitstomen.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de olijven. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof.

Saus maken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en kappertjes toe met per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl rodewijnazijn en 1/4 tl suiker. Roerbak 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur en voeg de olijven en 2/3 van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes sudderen tot serveren.

Zeebaars bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zeebaars 2 - 3 minuten op de huid. Bestrooi met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal de vis uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de knolselderij en de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer alles door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schep de gebakken zeekraal op de puree. Leg de zeebaars op de zeekraal. Serveer met de tomaat-olijvensaus en de overige bladpeterselie. Garneer met de citroenpartjes.