Zeebaars met kappertjes en zeekraal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars met kappertjes en zeekraal

Zeebaars met kappertjes en zeekraal

met knolselderijpuree en tomatensaus met olijven

Zeekraal is een bijzondere groente. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

200 gram

Aardappelen

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Olijf-kappertjesmix

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3454 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels13.2 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Weeg 150 g knolselderij per persoon af en voeg samen met de kookroom toe aan de pan. Kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat afgedekt uitstomen.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de olijven. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof.

Saus maken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en kappertjes toe met per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl rodewijnazijn en 1/4 tl suiker. Roerbak 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur en voeg de olijven en 2/3 van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes sudderen tot serveren.

Zeebaars bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zeebaars 2 - 3 minuten op de huid. Bestrooi met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal de vis uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de knolselderij en de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer alles door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schep de gebakken zeekraal op de puree. Leg de zeebaars op de zeekraal. Serveer met de tomaat-olijvensaus en de overige bladpeterselie. Garneer met de citroenpartjes.