Skip to main content
Zalmfilet met venkelrisotto
Zalmfilet met venkelrisotto

Zalmfilet met venkelrisotto

met geroosterde courgette, citroen en Goudse kaas

4.5
(148)

Niets kondigt de zomer beter aan dan venkel. Het anijsachtige past perfect bij de vis in dit gerecht. Een echte seizoensheld!

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels13.1 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.8 g
Potassium746.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en rooster 18 - 20 minuten in de oven.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart ter garnering.
Venkel bereiden
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met 3/4 van de venkel 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker en 2/3 van de wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met een snuf zout en bewaar apart. Schep af en toe om.
Risotto maken
3
  • Voeg de knoflook en de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur.
  • Blus af met de overige wittewijnazijn en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Risotto afmaken
4
  • Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe.
  • Herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto in 25 - 30 minuten op laag vuur beetgaar. Voeg eventueel extra water toe om de korrels verder te laten garen.
  • Controleer de courgette in de oven (zie tip).

Tip: Is de courgette al klaar? Zet de oven dan uit en houd de courgette warm tot serveren.

Vis bakken
5
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere zijde. 
  • Rasp ondertussen de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes. 
Serveren
6
  • Voeg de courgette, de helft van de geraspte kaas en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe aan de risotto. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto over diepe borden en schep de vis erop. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de zalm en de risotto. Garneer met de overige geraspte kaas en het eventuele venkelloof.
  • Serveer de venkelsalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders