HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZalmfilet In Bladerdeeg
topBanner
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met geroosterde mini-romatomaten, frietjes en salade

Bourgondisch
Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Dunne frieten

2 stuk(s)

Zalmfilet

(BevatVis)

1 rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

250 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6066 kJ
Energie (kcal)1450 kcal
Vetten92.0 g
waarvan verzadigd34.1 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Koekenpan met deksel
Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de spinazie vervolgens fijn.

2

Snijd de verse bieslook en dille fijn en snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart.

3

Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje melk.

4

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Leg de zalmpakketjes op de bakplaat met bakpapier naast de frietjes. Bak de zalmpakketjes en de mini-romatomaten de laatste 15 - 20 minuten mee in de oven.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/4 el witte balsamicoazijn. Voeg vlak voor het serveren de rucola, veldsla en de overige kruiden toe aan de dressing en meng goed door.

6

Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de frietjes, geroosterde mini-romatomaten en de salade. Garneer met de citroenpartjes.