topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Suiker

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Kleine kom
Grote saladekom
Koekenpan

Instructies

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de wortel 15 - 18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de helft van de ui met de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met zout en zet apart.

Dressing maken
3

Snijd de dille fijn. Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, dille en 1 tl mangochutney per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
4

Meng in een kleine kom de overige mangochutney met de sojasaus en sambal naar smaak. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalm en de overige ui in de pan en bak de zalm 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en voeg de helft van het mangochutneymengsel toe. Bak de zalm nog 1 minuut. Zorg ervoor dat de zalm volledig bedekt is met de saus.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de wortel toe aan de grote saladekom en meng met de dressing. Roer de furikake en het pekelvocht van de ui door de rijst. 

Serveren
6

Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg de zalm met gebakken ui erop. Garneer met de ingelegde ui. Besprenkel met de overige mangochutneysaus.