Skip to main content
Gele viscurry met volkoren noedels
Gele viscurry met volkoren noedels

Gele viscurry met volkoren noedels

met wortel, broccoli en gomasio

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 unit

Koolvis

(Bevat: Vis)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Wortel

125 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ unit

Rode ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

225 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten52.7 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten31.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de vis op smaak met peper en zout.
Smaakmakers bakken
2
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten met de knoflook en currykruiden.
  • Schuif de smaakmakers naar één kant van de hapjespan en leg de vis op de andere kant.
  • Bak de vis 2 minuten per kant. Haal de vis eruit en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker en wittewijnazijn toe aan de hapjespan.
  • Voeg de wortel en de broccoli toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg ondertussen de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten. 
Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders