topBanner
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

met basilicum en ciabatta

Lees meer

.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

4 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

4

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ciabatta open en beleg met de helft van de mozzarella.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met de ciabatta.