HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWokschotel Met Biefstukreepjes En Paksoi
topBanner
Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Met paprika, rijst en Thais basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!

Labels:CaloriebewustEet mij eerstLekker snel
Allergenen :GlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

200 gram

Paksoi

40 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

5 gram

Thais basilicum

200 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Runderbouillon

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels4 g
Eiwitten34 g
Zout5.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.

2

• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

3

• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.

4

• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.