Orzo met gebakken witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gebakken witte kaas

Orzo met gebakken witte kaas

met geroosterde groenten en paprikasaus

In dit recept leg je het witte kaas blok in zijn geheel in de oven. Zodra de kaas smelt vormt dit een heerlijk romige saus voor bij de orzo.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2539 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten20.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de witte kaas heel. Besmeer elke wittekaasplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de gesneden paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 18 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de witte kaas goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg ruim water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de witte kaas en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.