Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is. Door het winterweer hebben we de courgette en tomaat in dit recept vervangen door champignons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Rucola
9.9 gram
Zonnebloem-pompoenpittenmix
40 gram
Pikante uienchutney
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 5 minuten mee.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 150 g aardappelen per persoon en bak de champignons in de overgebleven olie van de rode ui.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 – 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de champignons in 6 – 8 minuten gaar. Haal de champignons uit de pan en bewaar apart.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 – 4 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Meng de rucola, pittenmix, champignons en de helft van de gebakken ui door de dressing in de saladekom.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.