Wildzwijnburger met kaas en uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Noten, Soja, Eieren)

½ stuk(s)

Rode ui

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25–35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 5 minuten mee.

Groente bereiden
2

Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de champignons in 6 - 8 minuten gaar. Haal de champignons uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

Salade mengen
5

Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Meng in de saladekom de rucola, champignons, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.