Skip to main content
Volkoren spaghetti in geroosterde-paprikasaus
Volkoren spaghetti in geroosterde-paprikasaus

Volkoren spaghetti in geroosterde-paprikasaus

met geitenkaas, courgette en vers basilicum

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2852 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten25 g
Zout1.4 g
Potassium819.5 mg
Calcium56.1 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in blokjes.
  • Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en de courgette met een scheutje olijfolie. Bestrooi met 1/3 van de Siciliaanse kruidenmix en meng goed.
  • Dek de groenten losjes af met aluminiumfolie en rooster 13 - 15 minuten in de oven.
  • Verwijder de aluminiumfolie en rooster nog 10 minuten.
Snijden
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en de overige Siciliaanse kruiden 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de passata, de zwarte balsamicoazijn en het water voor saus. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.
  • Voeg de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
Serveren
4
  • Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Meng de spaghetti door de paprikasaus en roer goed door.
  • Verdeel de spaghetti over de borden.
  • Verdeel de geitenkaas erover en garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders