topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in citrus-botersaus

Kip in citrus-botersaus

met risotto van orzo, courgette en peterselie

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten73.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten41.4 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster de orzo 1 minuut, giet de bouillon erbij en dek af met het deksel.
  • Laat 10 - 11 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de orzo te droog vindt.
  • Roer de spinazie erdoor en kook 1 minuut verder.
Kip bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur lager en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en houd apart. Bewaar de pan voor de volgende stap.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en courgette 3 - 4 minuten. Voeg toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout. 
Saus maken
3
  • Snijd ondertussen de peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Pers de sinaasappel en citroen uit in een kleine kom.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde pan van de kip. Voeg de honing en het sinaasappel- en citroensap toe. Laat de saus 1 - 2 minuten inkoken.
  • Voeg de helft van de peterselie en de sinaasappel- en citroenrasp naar smaak toe. 
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Snijd de kip in plakjes en serveer op de orzo.
  • Giet de citrus-botersaus erover en garneer met de overige peterselie.