
Volkoren wraps met vegetarische kipstukjes en yazzara
met avocado en witte kaas
Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het geeft in dit recept zowel kleur als smaak aan je wraps.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
40 gram
Gesneden rode ui
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
40 gram
Yazzara
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Rodewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de tomaat in blokjes.
- Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng de tomaat en de rodekool, wittekool en wortel erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

- Verpak de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm
3 - 42 - 3 minuten in de oven. - Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
- Snijd de witte kaas in blokjes.
Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

- Leg op elk bord 3 tortilla's. Besmeer ze met de yazzara.
- Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zelf de wraps kan vullen.