Volkoren wraps met vegetarische kipstukjes en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren wraps met vegetarische kipstukjes en avocado

Volkoren wraps met vegetarische kipstukjes en avocado

met yazzara, witte kaas en tomatensalade

Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het geeft in dit recept zowel kleur als smaak aan je wraps.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3325 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14.9 g
Eiwitten33.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom
•Aluminiumfolie

Instructies

Kipstukjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Roer vervolgens de honing en de aangegeven hoeveelheid water erdoor.
  • Bak 1 minuut verder tot het water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Tomatensalade maken
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng de tomaat en de rodekool, wittekool en wortel erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Verpak de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil (zie Tip). Snijd het vruchtvlees in plakken. 
  • Snijd de witte kaas in blokjes.

Weetje: Wist je dat een avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Serveren
4
  • Verdeel de tortilla's over de borden en besmeer met de yazzara.
  • Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zelf de wraps kan vullen.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.