Volkoren penne met romige geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met romige geitenkaassaus

Volkoren penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Veggie
Snelle bereiding
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)914 kcal
Energie (kJ)3826 kJ
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels12.4 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water.
  • Kook de volkoren penne, afgedekt, 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Bewaar een beetje kookvocht, giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de groentemix samen met de knoflook en Italiaanse kruiden 3 - 5 minuten.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.

 

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, zachte geitenkaas en mosterd toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en amandelstukjes.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.