Volkoren noedels met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren noedels met kippendij

Volkoren noedels met kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

:
Familie
:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

15 minuten
15 minuten

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

()

10 ml

Sojasaus

()

100 gram

Volkoren noedels

()

20 ml

Ketjap manis

()

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

()

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3050 kJ
Vetten21.7 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten99.1 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels10.7 g
Eiwitten33.6 g
Zout3.9 g

Pan met deksel
Wok met deksel

Snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.