HelloFresh
topBanner
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

met zilvervliesrijst, paprika en verse koriander

Lees meer

Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia.

Labels:Balans
Allergenen :SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1.5 stuks

Paprika

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 blik

Tomatenblokjes

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Koolvishaasje

(BevatVis)

½ stuks

Limoen

5 g

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika's klein. Roer of schud de kokosmelk goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en stoof, afgedekt, mee op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de koriander grof.

6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp de limoenpartjes er naar smaak over uit. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes en de koriander.