Vietnamese-style noodle bowl
Vietnamese-style noodle bowl

Vietnamese-style noodle bowl

met Nước chấm, kippendij en frisse groenten

Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.

Tags:
Extra Veggies
Low Carb
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Salted peanuts

¼ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

1 cm

Fresh ginger

2 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

75 g

Rice noodles

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Carrot

5 g

Mint, coriander & Thai basil

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2801 kJ
Fat24 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate76 g
Sugar12 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Bowl
Grater
Peeler or Cheese Slicer

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pinda's tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Dressing maken
2

Snijd ondertussen de limoen in parten. Maak in een kom een dressing van per persoon: 10 ml vissaus, 1/2 el suiker, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1 el water en het sap van een partje limoen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Voeg de gember, knoflook en de rode peper toe aan de dressing.

Kippendij bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan als de pinda's op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water.

Tip: Meng eventueel 1/4 el zonnebloemolie door de noedels als ze gaan plakken.

Garnituur snijden
5

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Ris de blaadjes van de verse munt, Thaise basilicum en koriander en snijd grof.

Tip: De wortel blijft in dit gerecht rauw. Liever geen rauwe wortel? Bak de linten dan nog even in de koekenpan van de kip.

Serveren
6

Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Leg de kippendij, komkommer, wortel en taugé naast elkaar op de noedels. Garneer met de verse kruiden, de pinda's en een partje limoen. Serveer de dressing apart zodat iedereen zelf naar smaak deze kan toevoegen.