topBanner
Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Vlees als extra
Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

50 gram

Spekblokjes

6 stuk(s)

Italiaans gekruide half-om-half gehaktballen

2 tl

Paprikapoeder

300 gram

Spinazie

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3793 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels6 g
Eiwitten51 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan en bak de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en gehaktballetjes en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo met groenten, gehaktballen en spekjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.