Falafel met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met wortel, appel en krieltjes

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Prepped in 10
Snelle bereiding
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

¼ stuk(s)

Pastinaak

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2917 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels19 g
Eiwitten15.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
  • Snijd de wortel en pastinaak in reepjes van 5 cm en de paprika in reepjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de krieltjes.
  • Meng in een kom de krieltjes, pastinaak, appel, paprika, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
Bakken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de falafel in 2 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, de extra vierge olijfolie en het water.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit de oven, snijd fijn en meng door de saus.
  • Hak de peterselie grof.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en falafel over de borden.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.

Weetje: Peterselie is rijk is aan ijzer. Per gram bevat peterselie drie keer meer ijzer dan biefstuk. Dat betekent dat zelfs de kleine hoeveelheid peterselie in dit recept bijdraagt aan een gezonde ijzerinname.