HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Schnitzel Met Champignonroomsaus
topBanner
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met extra rucola-tomaatsalade

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granenKan bevattenMosterd)

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Vleestomaat

5 gram

Verse bieslook

60 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Paddenstoelenbouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Witte balsamicoazijn

4 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4642 kJ
Energie (kcal)1110 kcal
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de champignons in plakjes.Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.

2

Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1el extra vierge olijfolie, 1el witte balsamicoazijn en 2tl mosterd.Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, de salademix en de helft van de bieslook met de dressing.

4

Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.Serveer met de salade.Garneer met de rest van de bieslook.