HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Schnitzel Met Bieslookroomsaus
topBanner
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

Lees meer

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:VeggieFamilieLekker snelKlimaatbewustFamilie
Allergenen :GlutenTarweEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(BevatGluten, Tarwe, Eieren)

⅔ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

1 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Roomboter

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9.66 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.

3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens de kookroom en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe aan de saus.

4

Voeg de komkommer, tomaat en sla toe aan de dressing en schep om. Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Schep de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.