Vegetarische paella met een eitje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen

De paella krijgt zijn gele kleur door geelwortelpoeder, ook wel kurkuma genoemd. Samen met de rode paprika geeft dat het gerecht een veel kleur. Rood en geel zijn de kleuren van de vlag van Spanje, het land waar paella vandaan komt!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Ui

½

Rode paprika

1

Knoflookteen

150

Snijbonen

1

Gemalen kurkuma

85

Basmatirijst

1

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

375

Groentebouillon

1

Olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2188 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten15 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

Snijd de rode paprika in blokjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm.

Voeg de rijst toe en bak mee.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de rode paprika toe.
3

Voeg de bouillon en snijbonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 15 minuten op laag vuur gaar. Voeg na 5 minuten de rode paprika toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een ei.