Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

met frisse salade met aardappelblokjes

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

70 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mesclun

0.99 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

3 el

Bloem

½ tl

Honing

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)925 kcal
Energie (kJ)3869 kJ
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd26.5 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels8 g
Eiwitten41.7 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Groentepannenkoekjes voorbereiden
2
  • Rasp de courgette met een grove rasp en bestrooi met een snuf zout. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de witte grillkaas in hele kleine blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de witte grillkaas, de knoflook en 3 el bloem per persoon. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.

Bakken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van een spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt (zie Tip).
  • Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed (zie Tip).
  • Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.
  • Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.