Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

met frisse salade met aardappelblokjes

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

70 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mesclun

0.99 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Honing

¼ el

Extra vierge olijfolie

3 el

Bloem

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3776 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Groentepannenkoekjes voorbereiden
2

Rasp de courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit. Snijd de halloumi in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de halloumi, de knoflook en per persoon 2 el bloem. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.

Bakken
3

Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie per persoon en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van de spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt. Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Serveren
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen. Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.