HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Groentepannenkoekjes Met Halloumi
topBanner
Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

met frisse salade met aardappelblokjes

Lees meer

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

300 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Mesclun

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

4 el

Bloem

3 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3776 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.

2

Rasp de courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit. Snijd de halloumi in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de halloumi, de knoflook en per persoon 2 el bloem. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie per persoon en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van de spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt. Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen. Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.