Skip to main content
Groentelasagne met vers basilicum
Groentelasagne met vers basilicum

Groentelasagne met vers basilicum

met mascarponesaus, courgette en wortel

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Family
One-Pot Dish
Allergenen :
Tarwe
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Verse lasagnebladen

(Bevat: Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Gluten, Haver, Mosterd, Soja, Gerst)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2945 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels8.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout1.7 g
Potassium432.8 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes.
Courgette roosteren
2
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Laat de oven daarna aan voor de lasagne.
  • Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 6 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
4
  • Roer de passata, suiker, Siciliaanse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus erdoor (zie Tip).
  • Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen. Meng de mascarpone door de saus.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. Schud goed en voeg het water toe aan de hapjespan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
5
  • Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek met een paar lasagnebladen.
  • Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes.
  • Herhaal deze stappen tot bijna alle saus op is. Eindig met een laagje saus.
  • Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en de mozzarella.
Serveren
6
  • Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
  • Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten.
  • Garneer de lasagne met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders