HelloFresh
topBanner
Vegan gehaktballen in tomatensaus

Vegan gehaktballen in tomatensaus

met kappertjes en verse kruiden

Vegan
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

1 blik

Cherrytomaten in blik

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Verse basilicum en bieslook

2 tl

Italiaanse kruiden

160 g

Vegan balletjes

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3349 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels14 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak, afgedekt, 3-4 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat de saus, met de deksel op de pan, op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen.

3

Kook ondertussen de spaghetti in 10-12 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met warm water. Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de spaghetti.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan ballen en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon in 6-8 minuten rondom bruin.

5

Snijd de bieslook fijn en meng deze in een kleine kom met de panko. Breng dit goed op smaak met peper en zout. Verdeel de panko over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5-6 minuten in de oven.

6

Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Roer de helft van de basilicum, alle balletjes en de kappertjes door de tomatensaus en verhit nog 2 minuten. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus met balletjes hier op. Garneer met de panko topping en de rest van de basilicum.