HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkensworst Van Brandt & Levie Met Aardappelpartjes
topBanner
Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

met wortel en geroosterde paprikasaus

Lees meer

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Labels:FamilieInspiratieLactosevrij
Allergenen :NotenAmandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Paprikapoeder

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Geroosterde paprikasaus

6 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 el

Mayonaise

3.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1002 kcal
Energie (kJ)4193 kJ
Vetten70.73 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14.91 g
Eiwitten23.06 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne repen van maximaal 1/2 cm dik.

2

Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelpartjes. De overige aardappelpartjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

3

Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wortel op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de wortel de laatste 20 minuten mee in de oven. Bestrooi de wortel in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

5

Snijd de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de worst met de aardappelpartjes en de wortel. Garneer de wortel met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.