Skip to main content
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui van Brandt & Levie
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui van Brandt & Levie

met geroosterde aardappelen, wortel, appel en zelfgemaakte uienjus

4.4
(2,5K)

Salie wordt al eeuwenlang geprezen om zijn gezondheidseigenschappen! Het bevat veel antioxidanten, helpt de hersenfunctie en kan zelfs de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2761 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten56.8 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten20.8 g
Zout1.5 g
Potassium271 mg
Calcium42 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis en van de appel en snijd de appel in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.

Groenten en appel mengen
2

Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel (zie Tip). Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout, schep goed om. Bereid de bouillon.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten en appel bakken
3

Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg dan ook de salie toe.

Worst bakken
4

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin, dek vervolgens de pan af. Bak 10 - 12 minuten verder op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Jus bereiden
5

Voeg de uienchutney en de bouillon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en houd, afgedekt, warm.

Serveren
6

Serveer geroosterde groenten, aardappelen en appel met de worst. Giet de jus erover.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders