Varkenshaas met gratin van gele peen en Camembert

Varkenshaas met gratin van gele peen en Camembert

met frisse gemengde salade

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ pinch

Nutmeg

1 piece

Yellow carrot

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

80 g

Camembert

(Contains Milk)

¼ piece

Apple

40 g

Lamb's lettuce

5 g

Fresh curly parsley & chives

1 piece

Pork escalope

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3782 kJ
Calories904 kcal
Fat44.8 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate64 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein54.2 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Bowl
•Oven Dish
•Salad Bowl

Cooking Steps

1

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele peen toe aan de ui en bak, afgedekt, 4 - 5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een kom met de zure room, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de gele peen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 15 - 20 minuten gaar of todat de Camembert licht gesmolten is.

4

Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en meng 2/3 van de verse kruiden, de appel en salade erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden. Wrijf de varkensoester in met 1/2 el mosterd (zie Tip) per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan als de gele peen op middelhoog vuur en bak de varkensoester in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is (zie Tip). Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Tip: Heb je graanmosterd in huis? Gebruik deze dan voor meer smaak en textuur! Het vlees mag nog rosé zijn vanbinnen.

6

Leg op elk bord een varkensoester. Verdeel de gele peen- en aardappelgratin over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.