Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Laat je verrassen door de smaken uit het Midden-Oosten

Zin in een herfstig recept? Dan ben je met dit gerecht aan het juiste adres. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels en daarom is het een goede vervanging van pasta, rijst en aardappelen.

Allergenen :
Gluten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Rode paprika

110 gram

Varkenshaaspuntjes

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2699 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Snijd de paprika in blokjes.

Roerbak de varkenshaaspuntjes.
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart.

Voeg de helft van de uienchutney toe.
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode paprika en de helft van de pikante uienchutney toe.

5

Voeg daarna de varkenshaaspuntjes toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer met de overige pikante uienchutney.
6

Verdeel de bulgur en de varkenshaas met groenten over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.