HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaaspuntjes Met Pikante Uienchutney
topBanner
Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Laat je verrassen door de smaken uit het Midden-Oosten

Lees meer

Zin in een herfstig recept? Dan ben je met dit gerecht aan het juiste adres. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels en daarom is het een goede vervanging van pasta, rijst en aardappelen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Rode paprika

220 gram

Varkenshaaspuntjes

2 tl

Paprikapoeder

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2698.6800000000003 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Snijd de paprika in blokjes.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode paprika en de helft van de pikante uienchutney toe.

5

Voeg daarna de varkenshaaspuntjes toe en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de bulgur en de varkenshaas met groenten over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.