Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus en broccolini

met aardappel-koolrabipuree

Met dit recept tover je 263 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Snel & gezond
•Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Broccolini

½ takje(s)

Verse rozemarijn

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

¼ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3062 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12.1 g
Eiwitten37.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Koekenpan met deksel
•Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en koolrabi koken
1
  • Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen en koolrabi.
  • Weeg, schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de koolrabi in blokjes. 
  • Kook de aardappelen en koolrabi in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkenshaas bakken
2
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan voor de jus.
Broccolini bakken
3
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 2 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Haal het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.

Jus maken
4
  • Verhit de koekenpan waar de varkenshaas in zat op middelhoog vuur.
  • Voeg de helft van de roomboter, de mosterd, de ketjap, het bouillonblokje en de slagroom toe aan de koekenpan en breng aan de kook.
  • Laat de jus 3 - 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Snipper ondertussen de sjalot.
Aardbeien-balsamicosaus maken
5
  • Verhit een scheutje olijfolie in tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en de takjes rozemarijn 3 - 5 minuten.
  • Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe.
  • Laat de saus 2 minuten inkoken.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en koolrabi tot een puree. Breng op smaak met de overige roomboter, peper en zout. 
Serveren
6
  • Verdeel de aardappel-koolrabipuree over de borden en schenk de jus eroverheen. 
  • Leg de varkenshaas op de puree en besprenkel met de aardbei-balsamicosaus. 
  • Serveer de broccoli ernaast.