Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

met champignons in kaasroomsaus

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

190 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3781 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels9.7 g
Eiwitten41.1 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote wok of hapjespan
Rasp
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout en bak in 9 - 12 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.

Tip: Je bakt de varkenshaas en groenten samen in 1 pan. Kook je voor meer dan 2 personen? Bak de varkenshaas dan met de helft van de roomboter in een pan en bak de groenten en spekjes met de overige boter in een tweede pan. En voeg het bakvocht van de varkenshaas vlak voor het serveren toe aan de pan met groenten.

Bakken
2
  • Voeg de champignons toe aan de wok of hapjespan en bak 3 - 4 minuten mee. 
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Voeg de knoflook, ui en spekreepjes toe aan de pan met champignons en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Bereid de bouillon (zie Tip). 

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Saus maken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
  • Haal de varkenshaas uit de pan wanneer hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
  • Blus de pan met de groenten vervolgens af met de bouillon. Voeg de kookroom toe en laat 2 minuten inkoken.
Serveren
4
  • Meng vlak voor het serveren de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano en de oregano naar smaak door de roomsaus, proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de saus over de borden en leg de gnocchi erop.
  • Snijd de varkenshaas in dunne plakken en leg op gnocchi.
  • Garneer met de overige kaas en de verse kruiden.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.