Sticky piri piri zalm met wortellinten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky piri piri zalm met wortellinten

Sticky piri piri zalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen :
Vis
•Tarwe
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3685 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Kom
•Dunschiller of kaasschaaf
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Koekenpan
•Keukenpapier

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Giet af indien nodig en bewaar afgedekt.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn. Voeg de wortellinten toe en meng goed. Zet apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette en ui 5 - 7 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. 
  • Voeg in de laatste minuut de honing toe.
  • Roer de Koreaanse kruiden en de gebakken groenten door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de parelcouscous op diepe borden en leg de wortellinten en de zalm erbovenop.
  • Voeg de mayonaise en de helft van de koriander toe aan het overige azijnmengsel. Meng goed.
  • Besprenkel de dressing over het gerecht en garneer met de overige koriander.