Udonnoedels met spinaziesalade met gemberdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met spinaziesalade met gemberdressing

Udonnoedels met spinaziesalade met gemberdressing

met een gekookt eitje

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Sesamzaad
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Ketjap manis

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2538 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers24 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Steelpan
Rasp
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren.Rasp de gember.Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de spinazie grof.

Groente bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan.Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten.Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.

Salade maken
3

Pers de limoen uit.Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, 1/4 zakje zoet-pittige chilisaus en 1/2 el extra vierge olijfolie en de rest van de geraspte gember. Breng de dressing op smaak met peper en zout.Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio.Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Pel en halveer het ei.Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.