HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUdonnoedels Met Kip In Zoete Aziatische Saus
topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Lees meer

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:BalansFamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

5 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Komkommer

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Gedroogde udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2549 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Kook de udonnoedels 4 - 5 minuten. Giet daarna af en bewaar apart. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.